סיומת הדומיין – מה היא ולשם מה?

סיומת הדומיין, המלווה אותו לאחר הנקודה ".", הינה חלק בלתי נפרד משם האתר; לפי שיטת הקצאת כתובות אתרים באינטרנט, מחולקות הכתובות למתחמים (domains), שמופרדים ביניהם,  על ידי נקודות. המתחם העיקרי, שמופיע בצד ימין מכונה סיומת הדומיין, או באנגלית Top-level Domain;
סיומות אלו מוקצות על ידי ארגון ה-ICANN

קיימים שני סוגים של סיומות אינטרנט: סיומות כלליות (gTLD) וסיומות מדינה (ccTLD) - סיומות כלליות הן בעלות שלוש אותיות או יותר אותיות וסיומות מדינה הן בעלות שתי אותיות; (לצפייה ברשימה מורחבת, אנא לחצו על הקישור הבא: סיומות דומיינים).
מבין הסיומות הכלליות, ישנן כאלה שבשימוש בינלאומי ומנוהלות באופן חופשי, ואחרות שנמצאות בשליטת הממשל של ארצות הברית.
הסיומות הכלליות נועדו לשימוש כללי, חופשי ובינלאומי, וכיום כל אדם יכול לרשום על שמו כל כתובת פנויה בעלת אחת מסיומות אלה במחיר השווה לכל נפש. סיומות דוגמת :.com, .net, .org, .tel וכיוב' מצביעות על אופיו היזמי-תפעולי של האתר.

בנוסף, קיימות, כאמור, סיומות המצביעות על שיוך אזורי, דוגמת:.eu  של האיחוד האירופאי, או סיומות לפי מדינה כמו:  .co.il של ישראל

בהקשר של סיומות בינלאומיות לשימוש חופשי, ראוי לציין את הנפוצות ביותר, מביניהן:
.com - מוסדות מסחריים- בינלאומיים.
net.  -  רשתות תקשורת.
org. -  מוסדות התנדבותיים.
biz.  -  לעסקים.
info. - לשימוש כללי.

לצידן, סיומות בינלאומיות נפוצות, המותרות לשימוש ע"י ארגונים או גופים מאושרים, דוגמת:
k12. - מוסדות חינוך (עד 12 שנות לימוד).
ac. - מוסדות אקדמיה וחינוך.
muni. - עיריות.  

מקובל, כיום, להציע לרכוש את סיומת ה- .com לצד כל סיומת אחרת, שאליה מכוונים בתהליך הרכישה, בשל היותה הנפוצה ביותר, מבין כל הסיומות, ועל מנת למנוע יצירת הטעייה מכוונת, אם תיתפס ע"י מתחרים.